8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:39

Atacatorii de la “Charlie Hebdo”, înconjurați de forțele de ordine / VIDEO

spot_img

Cei doi suspecți ai atacului armat de miercuri de la redacția “Charlie Hebdo” s-ar fi baricadat într-o casă, într-o localitate aflată la 60 de kilometri nord de Paris

teroristi_politie

Un important dispozitiv al forţelor de poliţie și al jandarmeriei franceze a fost mobilizat în localitatea Crepy-en-Valois, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Paris, unde cei doi suspecţi în cazul atentatului de la Paris s-ar fi baricadat într-o casă, relatează France 3.

Drapele jihadiste şi cocteiluri Molotov, găsite în maşina abandonată de atacatori

Două drapele jihadiste şi aproximativ zece cockteil-uri Molotov au fost găsite de anchetatori în maşina abandonată la Paris, miercuri, de autorii atacului de la redacţia săptămânalului “Charlie Hebdo”, care s-a soldat cu 12 morţi, au anunţat joi surse apropiate dosarului.

“Acest lucru demonstrează pe de o parte radicalizarea lor islamistă şi că pregătiseră probabil alte acţiuni cu aceste cockteiluri”, a declarat sursa citată.

La scurt timp după ce au fugit de la locul atentatului, atacatorii şi-au abandonat maşina în nord-estul Parisului, după ce au lovit un automobilist.

Poliţia i-a înconjurat pe atacatori

Două elicoptere Puma pentru transportul trupelor survolează în prezent localitatea Crepy-en-Valois, din departamentul Oise, după ce suspecţii în cazul atentatului de la redacţia “Charlie Hebdo” au fost reperaţi la Villers-Cotterêts în cursul dimineţii.

Mai multe autovehicule ale Jandarmeriei au fost de asemenea observate pe străzile din localitate.

Potrivit postului France 3 citat de “Le Figaro”, cei doi suspecţi s-ar fi baricadat într-o casă din Crepy-en-Valois.

Prefectura departamentului Oise a confirmat că o operaţiune de urmărire este în curs în localitate.

“Le Parisien” anunța joi doi bărbaţi cu semnalmentele celor doi suspecți au fost reperaţi în cursul dimineţii pe RN 2 la Villers-Cotterêts (Aisne). Cei doi suspecţi circulau către Paris într-o maşină Renault Clio de culoare albă, cu plăcuţe de înmatriculare ascunse.

Bărbații purtau cagule, iar armele automate erau la vedere, mai arată cotidianul francez.