1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:51
No menu items!

Atac terorist multiplu în centrul Vienei. Armata a preluat atribuțiile poliției în capitala austriacă

spot_img

Mai mulți bărbați înarmați au tras în șase locații din centrul Vienei, începând luni lângă sinagoga centrală, omorând cel puțin o persoană și rănind pe alții în ceea ce a spus ministrul de interne că pare a fi un atac terorist, transmite Reuters. Armata a preluat atribuțiile poliției, în această noapte, în Viena.

O zonă extinsă din centrul Vienei a fost înconjurat. Poliția a spus că are loc o desfășurare semnificativă și că l-au împușcat pe unul dintre suspecți. I-au îndemnat pe oameni să rămână în case.

Ministrul de Interne, Karl Nehammer, a declarat pentru radiodifuzorul austriac ORF că atacul ar fi fost realizat de mai multe persoane și că toate cele șase locații se aflau în imediata apropiere a străzii care adăpostea sinagoga centrală.

„În acest moment pot confirma că credem că acesta este un aparent atac terorist”, a spus el.

„Credem că există mai mulți făptași. Din păcate, există și câțiva răniți, probabil și morți. ”

Poliția a declarat pe Twitter că cel puțin o persoană a fost ucisă și mai multe rănite, inclusiv un ofițer de poliție. ORF a raportat că 15 persoane erau tratate pentru răni în spitalele din Viena și că șapte se aflau în stare gravă.

Autoritățile nu au indicat identitatea agresorilor și nici motivul atacului.

Președintele francez Emmanuel Macron, care a văzut două atacuri mortale cu cuțitul în Paris și Nisa în ultimele săptămâni, a emis o declarație exprimând șoc și durere.

„Aceasta este Europa noastră”, a spus el. „Inamicii noștri trebuie să știe cu cine au de-a face. Nu ne vom retrage ”.