21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:25

Atac la o grădiniță din China. 16 copii și doi educatori au fost înjunghiați. Impresionantă reacția locuitorilor

Şaisprezece copii de grădiniţă şi doi educatori au fost înjunghiați miercuri de un bărbat despre care presa din China spune că ar fi vrut astfel să se răzbune pe soția lui care lucrează la acea grădiniță și care l-a anunțat recent că vrea să divorțeze. Cel puțin o persoană a murit, informează Xinhua şi Reuters.

 

Incidentul s-a produs miercuri după amiaza la o grădiniţă din Xinfeng, în regiunea autonomă Guangxi. Bărbatul înarmat cu un cuțit a lovit pe oricine i-a ieșit în cale. Si cei mai mulți au fost copiii din grădiniță care, majoritatea se aflau la locul de joacă din incinta unității de învățământ. În total 16 copii au fost răniți și doi educatori care au încercat să intervină ca să-l oprească pe atacator.

Atacatorul este un tânăr de 25 de ani, din satul Guannan din regiunea Guangxi, și a fost arestat la scurt timp după atac. Potrivit presei chineze, bărbatul ar trece printr-un divorț, iar soția sa lucrează la acea grădiniță.

Impresionantă a fost reacția locuitorilor din oraș care s-au adunat cu sutele la centrele de donare de sânge pentru salvarea copiilor răniți în atac.