8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 12:18

Atac la libertatea de exprimare? Mircea Badea, vizat într-un dosar penal pentru o afirmație într-o emisiune din 2018

spot_img

Realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3, Mircea Badea, anunță, pe pagina sa de Facebook, că este vizat de un dosar penal pentru o presupusă faptă din 4 iulie 2018. 

Polițiștii Secției 6 din Capitală s-au gândit, probabil, că, neavând cazuri de infracțiuni derivate din epidemia de coronavirus, să se mai uite prin sertare și au dat de un dosar deschis acum șase luni, pentru o faptă de acum 20 de luni, faptă presupus comisă într-o emisiune în care, potrivit plângerii, Mircea Badea ar fi instigat telespectatorii să acționeze împotriva celor care manifestau în Piața Victoriei. Dacă anchetatorii extrag, din cotext, doar o simplă afirmație, denaturând mesajul real, este regretabil și poate fi un atac la libertatea de exprimare.

”Tocmai am primit aceste acte. Iată datele: 4.07.2018 se petrece “presupusă fapta”. 21.10.2019 începe urmărirea penală în rem, adică un an și trei luni mai târziu, în campania electorală pentru prezidențiale. 12.03.2020 miliția consideră că trebuie să se ocupe un pic, cu atenție și îngrijorare de această speță. E ceva neclar aici? În plină pandemie, miliția vrea să investigheze ceva ce aș fi spus acum doi ani :))))) P.S. Sigur că e o aberație să scoți o sintagma dintr-o propoziție dintr-o întreagă discuție și să-i dai sensul de care ești interesat. Le mulțumesc “oamenilor legii” că îmi confirmă milimetric tot ce am spus despre ei în ultimii 20 de ani.” a scris Mircea Badea pe Facebook, unde a adăugat două documente. 

Conform documentelor, se solicită imagini dintr-o emisiune difuzată în 4 iulie 2018. Al doilea document arată că organele de cercetare au dispus urmărirea penală in rem, sub acuzațiile de instigare publică și incitare la ură sau discriminare. Conform actului publicat de Mircea Badea, anchetatorii vizează o intervenție a sa în emisiunea lui Mihai Gâdea.