14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:37
No menu items!

Atac cu arme chimice în apropiere de Damasc. Opoziţia siriană susţine că sunt 650 de morţi

spot_img

Opoziţia siriană susține că peste 650 de persoane au fost ucise miercuri într-un atac cu arme chimice împotriva bastioanelor rebelilor de la periferia Damascului, informează AFP.

O echipă de experţi ONU se află în prezent în Siria pentru a investiga utilizarea armelor chimice în conflictul declanşat în martie 2011, care a făcut peste 100.000 de morţi.

Liga Arabă, Marea Britanie şi Suedia au făcut apel la ONU, după ce regiunea Damasc a fost ţinta unor bombardamente violente, miercuri, iar militanţii au afirmat că a fost folosit un gaz toxic.

„Peste 650 de persoane au fost ucise într-un atac cu arme chimice în Siria”, a afirmat Coaliţia naţională a opoziţiei pe contul său oficial de twitter.

Militanţi anti-regim au vorbit anterior despre circa 500 de persoane decedate în urma inhalării de gaz toxic şi a utilizării de arme chimice, însă  autorităţile au dezminţit aceste afirmaţii pe care le-au calificat ca fiind „nefondate”.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), cel puţin 100 de persoane au fost ucise în bombardamente ale forţelor regimului Assad împotriva localităţilor din regiunea Damasc, fără a se referi la o posibilă utilizare de gaz toxic.

C.I.