13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:00
No menu items!

Atac cibernetic în Germania: 18 milioane de adrese e-mail au fost piratate

spot_img

 atac cibernetic

Autoritățile germane investighează piratarea a 18 milioane de parole ale unor adrese e-mail, dintre care aproximativ 3 milioane aparțin unor cetățeni germani, a anunțat joi publicația Der Spiegel în ediția sa online, citată de agenția EFE.

Distribuția specifică pe țări a acestor conturi de e-mail este greu de determinat, întrucât multe dintre adrese au extensia internațională ‘.com’.

Acest atac cibernetic îl depășește ca amploare pe cel detectat la finalul anului 2013 de Oficiul federal german pentru securitatea tehnologiilor informației (BSI), care a informat și în luna ianuarie despre furtul a 16 milioane de parole ale unor conturi e-mail.

La momentul respectiv, BSI a pus la dispoziția utilizatorilor un instrument online pentru a verifica dacă adresele lor se numără printre cele afectate și i-a sfătuit să-și schimbe parolele, îndeosebi pe rețelele de socializare, precum Facebook, sau site-uri comerciale, precum Amazon, pentru a preîntâmpina orice escrocherie, mai ales dacă folosesc pe astfel de site-uri parole identice cu cele ale adreselor de e-mail.

Conform autorităților judiciare germane, conturile afectate de ultimul atac cibernetic au fost create recent, iar unele sunt folosite la ora actuală pentru activități ilegale, cum ar fi trimiterea masivă de spamuri.

C.A.