3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 21:15
No menu items!

Atac cibernetic de amploare asupra reţelei informatice a Casei Albe

spot_img

Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic

 New York Times şi Twitter, victime ale unui atac cibernetic atribuit unor experți sirieni

Reţeaua informatică a Casei Albe a fost ţinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ două săptămâni, au declarat miercuri surse din cadrul administraţiei americane pentru Huffington Post.

Potrivit cotidianului, un oficial de la Casa Albă a confirmat că administraţia a “identificat o activitate îngrijorătoare la reţeaua EOS”. Problemele de reţea nu sunt ceva ieşit din comun la Casa Albă, dar acestea nu durează de obicei mai mult de câteva ore. Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic.

“Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă şi nu suntem în măsură să oferim detalii suplimentare la acest moment”, a declarat un oficial al Casei Albe.

Defecţiunie reţelei au fost un mecanism de apărare, a fost informat personalul Casei Albe printr-o notă internă.

“Computerele şi sistemele noastre nu au fost avariate, deşi unele elemente ale reţelei nesecretizate au fost afectate. Penele temporare şi pierderea conectivităţii cu care s-au confruntat utilizatorii sunt rezultatul măsurilor pe care noi le-am luat pentru a ne apăra reţelele”, explică e-mailul.