12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:54

Atac chimic în Siria: Papa Francisc denunță “un masacru inacceptabil”

spot_img

Papa Francisc a denunțat miercuri la Vatican un “masacru inacceptabil” în Siria ca urmare a atacului chimic comis marți în nord-vestul acestei țări, soldat cu 72 de morți, relatează AFP, citată de Agerpres. 

“Asistăm înspăimântați la ultimele evenimente din Siria. Condamn cu fermitate masacrul inacceptabil survenit ieri (marți – n.r.) în provincia Idlib, unde au fost ucise zeci de persoane fără apărare, printre care mulți copii”, a declarat Papa în cursul audienței săptămânale. “Mă rog pentru victime și apropiații lor și lansez un apel la conștiință tuturor acelora care au responsabilități politice, la nivel local și internațional, să oprească această tragedie”, a afirmat Suveranul Pontif, pe un ton sumbru, în fața a mii de credincioși reuniți în Piața Sfântul Petru. “Încurajez între altele eforturile celor care, în pofida insecurității și a condițiilor dificile, încearcă să trimită un ajutor oamenilor din această regiune”, a subliniat el.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească de urgență miercuri la New York pentru a cere o anchetă completă și rapidă în cazul atacului chimic din Siria care s-a soldat marți cu cel puțin 72 de morți, între care 20 de copii, și zeci de răniți. Atacul a fost lansat în orașul Khan Shaykhun, din provincia Idlib.

Suveranul Pontif a adresat de asemenea un gând pentru victimele atentatului comis luni la Sankt Petersburg soldat cu 14 morți și circa 50 de răniți. “Având încredere în mila lui Dumnezeu pentru toți cei care au dispărut în mod tragic, îmi exprim apropierea spirituală față de rudele lor și de toți cei care suferă din cauza acestui eveniment dramatic”, a mai spus Suveranul Pontif.

R.D.