8 C
București
luni, 19 aprilie 2021 - 4:57

Atac asupra Ambasadei Rusiei în Libia. Toți angajații au fost evacuați

Atac asupra Ambasadei Rusiei în Libia. Toți angajații au fost evacuați

Rusia a anunţat, joi, că şi-a evacuat ambasada de la Tripoli, după ce autorităţile libiene i-au semnalat că nu pot să garanteze securitatea personalului său, în contextul atacului armat care a avut loc cu o zi înainte.

„Ministrul libian de Externe, Mohamed Abdelaziz, care s-a deplasat la ambasadă, l-a anunţat pe ambasadorul Rusiei că partea libiană nu este în măsură în acest stadiu să-i garanteze protecţia şi securitatea ambasadei şi a recomandat angajaţilor săi să plece”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat într-un comunicat.

Toţi angajaţii Ambasadei Federaţiei Ruse din Tripoli au părăsit Libia via Tunisia, urmând să ajungă vineri acasă, a anunţat joi Ministerul rus de Externe, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

„Toţi angajaţii ambasadei ruse şi familiile lor au traversat frontiera tunisiană la 3 octombrie. Ei se vor întoarce la Moscova cu o cursă specială a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă la 4 octombrie”, a indicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

Mai mulţi necunoscuţi au deschis focul în 2 octombrie asupra Ambasadei Ruse la Tripoli înainte de a încerca să intre pe teritoriul misiunii diplomatice. Potrivit poliţiei libiene, atacatorii au incendiat un autoturism aparţinând ambasadei și au provocat pagube materiale, ulterior fiind dispersați de forțele de ordine. Doi din grupul de tineri care au atacat ambasada Rusiei la Tripoli au fost ucişi, relevă agenţia de presă citată.

C.A.