12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:28

Atac armat în Statele Unite: Trei morţi şi 14 răniţi, la o companie din Kansas

spot_img

Trei persoane au murit, iar alte 14 fost rănite după ce un bărbat a deschis focul , joi seara, în sediul companiei americane Excel Industries din Hesston, Kansas.

Potrivit autorităţilor, autorul atacului, un fost angajat al companiei, a tras focurile de armă de la volanul maşinii sale. El a fost împuşcat mortal de către forţele de ordine.  Cel puţin 10 răniţi sunt în stare critică.

Ulterior suspectul a fost identificat ca fiind Cedric Ford, de 38 de ani, relatează Reuters. 

Atacul nu ar fi fost comis din motive teroriste, a explicat T. Walton, şeful departamentului de poliţie din comitatul Harvey de care aparţine oraşul Hesston.

Martin Espinoza, unul dintre colegii atacatorului, a povestit cum acesta, care era, de regulă, o persoană foarte calmă şi temperată, a încercat să-l împuşte, dar arma nu mai avea gloanţe. Espinoza a fugit, dar atacatorul a mai scos o doua armă.

Bărbatul a fost împuşcat mortal de un poliţist, care a fost rănit la rândul său.

Atacul vine la mai puțin de o săptămână după ce un om a fost acuzat de uciderea a șase persoane și rănirea a altor două în timpul unei ședințe foto, în Michigan.

Numărul mare de atacuri armate din Statele Unite au pus problema controlului cât mai strict al deținătorilor de arme și a devenit un subiect de dezbatere aprins în  campania alegerilor prezidențiale din acest an.