26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:13
No menu items!

Atac armat la universitate: trei persoane au fost ucise

spot_img

Trei persoane au murit, duminică, într-un atac la o universitate din Manila. Potrivit autorităţilor, pare să fi fost vorba de un asasinat, transmite AFP.

Tragedia a avut loc la Universitatea Ateneo, în timp ce studenţi la Drept şi familiile lor soseau pentru ceremonia de înmânare a diplomelor, la care urma să fie prezent şi preşedintele Curţii Supreme.

Rose Furigay, fost primar al unui oraş, a cărei fiică se număra printre studenţi, a fost ucisă, a precizat primarul local Joy Belmonte. Fiica lui Rose Furigay a fost rănită. Ea este în stare stabilă, la spital.

Ceremonia a fost anulată.

Atacatorul a fost arestat. Iniţial el a fugit, a forţat un şofer să-şi părăsească maşina, însă a abandonat apoi vehiculul şi şi-a continuat fuga cu un microbuz. În cele din urmă, a fost prins.

Poliţia a găsit două pistoale şi un amortizor care ar fi fost folosite de atacatorul identificat ca fiind Chao Tiao Yumul. Bărbatul ar fi avut o serie de litigii cu Rose Furigay. El era cercetat în stare de libertate după ce plătise cauţiune într-un dosar de criminalitate cibernetică.

R. Dan