20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 22:03

Atac armat la o universitate din nord-vestul Pakistanului

spot_img

Mai mulți atacatori au luat cu asalt Universitatea Bacha Khan din Charsadda, un oraș situat la aproximativ 50 km de Peshawar, profitând de ceața densă. Două explozii s-au auzit în interiorul campusului universitar. Media locale, citate de presa străină, transmit că un profesor de chimie a fost ucis și alte 50 de persoane au fost rănite.

Atacatorii au dat buzna în sălile de clasă și cămine și au deschis focul la întâmplare asupra celor prezenți. Mai mulți studenți s-au blocat în clădirile din campus.

Poliția și forțele de securitate au fost mobilizate la locul atacului. Inspectorul de poliție Saeed Wazir a spus că încă nu este clar câți atacatori sunt.

Televiziunile locale au difuzat imagini care arată soldați intrând în campus și ambulanțe aliniate în fața intrării principale a universității, precum și părinți înspăimântați, așteptând vești despre copiii lor.

La Universitatea Bacha Khan învață 3.000 de studenți, iar miercuri găzduia 600 de vizitatori suplimentar cu ocazia unui recital de poezie.

Vicepreședintele univerisității a declarat că  ‘În campus se aflau membri ai personalului, femei și bărbați, dar și studenți’, indicând că, deși instituția de învățământ nu primise amenințări specifice, își întărise măsurile de securitate.

Cel mai grav atentat din Pakistan a avut loc cu peste un an în urmă la o școală din Peshawar, luată cu asalt de insurgenți talibani, care au ucis cu sânge rece peste 150 de persoane, în majoritate elevi, în timpul unui atac care a durat mai multe ore.