5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 8:08

ATAC ARMAT la Las Vegas: Cinci morți, între care trei polițiști UPDATE

spot_img

Poliția nu cunoaște deocamdată circumstanțele în care a avut loc atacul

crime-scene

  • UPDATE

Trei persoane, între care doi poliţişti, au fost ucise duminică în timpul unui atac comis în Las Vegas (Nevada, vestul Statelor Unite). Atacatorii – un bărbat şi o femeie – s-au sinucis, a anunţat Poliţia.

Într-o conferinţă de presă organizată duminică seara, şeriful din Las Vegas Douglas Gillespie a anunţat că doi poliţişti, Alyn Beck, în vârstă de 42 de ani, şi Igor Soldo, 32 de ani, au fost ucişi în timp ce luau masa într-o pizzerie din estul oraşului.

Cei doi atacatori au mers imediat după atac într-un supermarket Walmart din apropiere, unde au ucis o persoană şi apoi s-au sinucis, a adăugat şeriful.

Un prim apel a fost primit de Poliţie la ora locală 11.22 (21.22 ora României), persoana care a sunat afirmând că poliţişti care luau masa într-o pizzerie au fost “victimele unei ambuscade”.

Cei doi suspecţi au traversat apoi parcarea pe jos pentru a merge la supermarket.

Un al doilea apel a venit la ora 11.27 anunţând că au fost trase focuri de armă în supermarket.

Acolo, echipele de poliţişti ajunse la faţa locului au încercuit sectorul şi au descoperit la intrare cadavrul unei persoane încă neidentificate. A fost un schimb de focuri şi după câteva momente, “au fost auzite alte focuri de armă”.

“Aparent, femeia suspectă a tras asupra bărbatului suspect apoi s-a sinucis”, a precizat poliţistul.

“Nu ştim ce a provocat acest eveniment”, a adăugat oficialul pe un ton grav, vorbind despre “o zi tragică” pentru oraşul Las Vegas.

Presa locală anunţase anterior că atacatorii au strigat că “este începutul unei revoluţii“, trăgând asupra poliţiştilor în pizzerie. Poliţia a anunţat că nu este în măsură să confirme aceste informaţii.

Mai multe persoane au fost rănite duminică, la Las Vegas (Nevada, vestul Statelor Unite), într-un atac armat comis în circumstanţe neclare, a anunţat Poliţia, în timp ce presa locală evoca mai mulţi morţi.

Poliţia din Las Vegas a anunţat pe contul său Twitter @lvmpd că “anchetează schimburi multiple de foc” care s-au soldat cu “răniţi”, fără să ofere mai multe precizări.

În schimb, presa locală a anunţat că mai multe persoane ar fi fost ucise.

Potrivit Fox5, care citează surse din poliţie, două persoane neidentificate au intrat în cursul dimineţii într-o pizzerie din estul oraşului, unde au împuşcat doi poliţişti. Cei doi atacatori au părăsit restaurantul şi s-au dus la un supermarket Walmart, situat pe cealaltă parte a drumului. Supermarketul a fost înconjurat rapid de forţele de ordine.

Potrivit News3, afiliat la NBC, trei persoane au murit în interiorul supermarketului.

Informaţiile presei locale despre numărul atacatorilor intraţi în supermarket sunt în continuare contradictorii.

Poliţia încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între cele două incidente, anunţă presa locală.

R.D.