10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:37

Atac armat la ambasada Israelului din Ankara

spot_img

Poliția turcă a rănit prin împușcare un bărbat de 41 de ani, în apropierea ambasadei Israelului din Ankara,  după ce acesta a scandat sloganuri și a agitat un cuțit, se precizează într-un comunicat al biroului guvernatorului din Ankara, citat de Reuters.

Potrivit Reuters, citată de Agerpres, atacatorul, care părea să fie instabil din punct de vedere mental, a ignorat avertismentul poliției de a se opri, a mai precizat Biroul guvernatorului. Acesta a arătat că nu au fost descoperite legături ale suspectului cu nicio organizație teroristă și că bărbatul nu are cazier.

“Personalul este în siguranță. Atacatorul a fost rănit înainte de a ajunge la ambasadă. El a fost împușcat și rănit de un agent local de securitate”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE israelian.

Poliția turcă de la fața locului a declarat pentru Reuters că atacatorul a strigat “Allahu Akbar” înainte de atac și a fost împușcat în picior.

Apoi a fost examinată și o geantă care se afla asupra lui, dar nu s-au găsit explozibili. Zona din jurul ambasadei a fost izolată.

Nu s-a stabilit cu certitudine dacă există unul sau doi atacatori, dar informațiile difuzate de media sugerau inițial că ar exista doi atacatori.

R.D.

foto: Agerpres/AP