15.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 20:18

ATAC ARMAT în apropierea Parlamentului din Tunis: 19 morți. Ambasadorul român, martor / UPDATE

spot_img

Atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați înarmați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, care ar fi luat mai mulți ostatici din rândul turiștilor aflați în Muzeul Bardo

atac_armat_tunisia

  • UPDATE

Ambasadorul român în Tunisia, Nicolae Năstase, s-a aflat în apropierea clădirii în care a avut loc atacul armat din Tunis, atac soldat cu 19 morți, între care 15 turiști, un polițist și doi dintre atacatori. 

Ministerul Afacerilor Externe a informat că, în momentul atacului, ambasadorul României la Tunis se afla în clădirea Parlamentului, aflată în apropierea muzeului, dar a fost evacuat în siguranță.

Poliția a luat cu asalt Muzeul Bardo. Doi dintre atacatori au fost uciși, iar un complice al acestora a fost arestat.

Cel puțin opt turiști, șapte străini și un tunisian, au fost uciși într-un atac comis miercuri asupra Muzeului Bardo din Tunis, iar alți turiști sunt ținuți ostatici în aceeași clădire, relatează agențiile internaționale de presă.

Potrivit AFP, atacul a fost comis de cel puțin doi bărbați înarmați cu pistoale-mitralieră Kalașnikov, care ar fi luat mai mulți ostatici din rândul turiștilor.

”Un atac terorist a vizat Muzeul Bardo”, aflat în același complex cu Parlamentul, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne tunisian, Mohamed Ali Aroui. El a adăugat că există opt victime, șapte străini și un tunisian.

Potrivit BBC, printre ostatici sunt cetățeni britanici, italieni, francezi și spanioli.

Unul dintre ostatici a postat pe Twitter o fotografie din interiorul Muzeului Bardo, fotografie publicată pe www.aljazeera.com.

atac_tunisia

La ora comiterii atacului, deputații tunisieni discutau proiectul legii privind combaterea terorismului. Clădirea Parlamentului nu a fost evacuată.

R.D.