14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 23:14

Astronauții ruși au recoltat legume proaspete de pe Stația Spațială Internațională – VIDEO

spot_img

legume

Astronauții ruși au recoltat legume din mini-grădina aflată la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), oamenii de știință susținând că legumele sunt perfect comestibile.

Astronauții au cultivat legume japoneze și grâu pitic, ale cărui grăunțe sunt de o calitate excelentă, arată Margarita Levinskih, cercetătoare la Institutul pentru probleme biomedicale al Academiei de Științe din Moscova. Ei vor să cultive anul viitor orez, roșii și ardei în sera de pe ISS, care trebuie însă să fie reparată pentru a fi operațională, potrivit agenției RIA Novosti.

„Experiența cu mazărea este extrem de promițătoare”, spun oamenii de știință, citați de 7sur7.be.

Aceste culturi sunt menite a completa alimentația astronauților în timpul misiunilor, dar se va și verifica, prin ele, dacă plantele astfel obținute suferă modificări de ordin genetic în spațiu. În prezent, ISS este aprovizionată regulat cu hrană de pe Pământ.

NASA a anunțat la începutul acestui an că durata de viață a ISS va fi prelungită cu patru ani datorită garanțiilor financiare ale guvernului american, așa încât laboratorul din spațiu va rămâne operațional cel puțin până în 2024.

C.A.