13.6 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 0:37
No menu items!

Aspazia Cojocaru îi dă în judecată pe cei care au defăimat-o

spot_img

aspazia cojocaru

Judecătoarea Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională susţine, într-o declaraţie remisă agenţiei Mediafax, că nu a făcut şi nu face politică. Magistratul subliniază că nici o amenințare venită din partea nimăni nu o poate face să încalce legea.

„Am fost votată ca judecător la Curtea Constituţională în Camera Deputaţilor în anul 2004 cu 192 de voturi de către PSD, PNL şi PDL la propunerea PSD. Nu am făcut şi nu fac politică”, susține Aspazia Cojocaru precizând că are o activitate de care este „mândră”, dovadă
„rezultatele obţinute în şcolile pe care le-am absolvit, aprecierile profesorilor mei, ale colegilor şi ale miilor de studenţi pe care i-am avut”.
În privința verdictului dat de CNSAS în februarie 2007 de colaborare cu fosta Securitate acesta „s-a datorat unor informaţii inexacte şi eronate prezentate plenului CNSAS de către serviciul de documentare al acestuia”, menționează judecătoarea. „Până în luna aprilie 2007 nu am cunoscut acest verdict pe care l-am contestat cu acte şi martori, chiar cu persoana în dosarul căreia s-au găsit cele două declaraţii date în două zile consecutive şi de care aveau cunoştinţă mare parte dintre colegii mei de la Institutul de Cercetări Juridice. Contestaţia a fost admisă de către CNSAS”, mai spune Aspazia Cojocaru precizând că instanța Curții de Apel Brașov„a decis că nu am colaborat cu Securitatea, ci dimpotrivă că am fost anchetată de securitate în legătură cu plecarea definitivă din ţară a unei colege de la Institutul de Cercetări Juridice care făcea meditaţii la limba germană cu fiica mea”.

Referitor la presupusa implicare în dosarul privind persoanele care falsificau lucrări la Facultatea de Drept Bucureşti, judecătoarea constituțională arată că nu a fost niciodată „audiată şi nici anchetată, cu atât mai mult condamnată”. „Am fost citată o singură dată în instanţă, ca martor”, susține Cojocaru.

În încheierea declarației de presă, Aspazia Cojocarul precizează că, „pentru lipsă de corectitudine”, își rezerv dreptul să acţioneze în instanţă posturile TV „care au procedat la aceste defăimări şi a persoanelor care s-au exprimat mincinos la adresa mea, creându-mi mari prejudicii morale mie şi familiei mele”.

 

FOTO ziuaveche.ro