2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 8:14
No menu items!

ASPA: Patru câini adoptaţi au fost găsiţi abandonaţi pe stradă, urmează să se facă dosare penale

spot_img

caini comunitari

Patru câini adoptaţi de la adăpostul din Mihăileşti au fost găsiţi abandonaţi pe stradă, în aceste cazuri urmează să fie făcute dosare penale, a declarat, vineri, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Au rezultat 23 de “cazuri neconforme” după verificările efectuate de poliția sectoarelor 3 şi 4 pentru adopţiile făcute de cetăţenii care au domiciliul în aceste zone.

“Le-am numit cazuri neconforme pentru că nu înseamnă că dacă mergi la domiciliul declarat şi nu găseşti, într-o primă etapă stăpânul, câinele este abandonat. Însă în aceste cazuri verificările vor continua”, a spus Băncescu.

De asemenea, au fost găsite la controalele făcute în perioada 1 septembrie – 31 octombrie, adăposturi private cu peste 3.000 de câini neînregistrați, care pot ajunge oricând în stradă, a mai declarat Răzvan Băncescu, precizând  că au fost date amenzi de 50.000 de lei.

“Am găsit adăposturi private cu peste 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge în orice moment în stradă”, a afirmat Răzvan Băncescu, spunând că este vorba atât despre cele deja cunoscute, cât şi despre cazul unui adăpost care aparţine unei persoane fizice.

Răzvan Băncescu a precizat că în aceste a ONG-uri nu a fost respectată decizia Consiliului General, câinii nefiind înregistraţi aşa cum prevede hotărârea CGMB.

Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus că în urma monitorizării au fost identificate 11 asemenea locaţii, în judeţele limitrofe Bucureştiului, în care sunt aproximativ 8.000 de câini și că va fi sesizată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

D.M.