4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 1:22
No menu items!

Asocierea TFG – Donau Finanz se retrage din procesul de privatizare a CFR Marfă

spot_img

 Asocierea TFG - Donau Finanz se retrage din procesul de privatizare a CFR Marfă

Asocierea româno-austriacă TFG – Donau Finanz a anunţat miercuri că se retrage din procesul de privatizare a CFR Marfă şi îşi rezervă dreptul de depune contestații, la două zile după ce compania americană OmniTrax a anunțat că a contestat procesul de privatizare din care a fost exclusă.

Transferoviar Grup, în asociere cu Donau Finanz GMBH & Co KG, a decis să stopeze demersurile pentru achiziţionarea pachetului majoritar al CFR Marfă şi îşi rezervă dreptul de a contesta procedura de privatizare la instituţiile abilitate. Asocierea a mobilizat importante resurse umane şi financiare, atât interne (personal de conducere şi execuție), cât şi externe (consultanţi, avocaţi) pentru a se încadra în termenele impuse de Ministerul Transporturilor, în calitate de instituţie publică implicată în procesul de privatizare”, se afirmă într-un comunicat.

Reprezentanții asocierii spun că au depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amânare, pentru a acoperi volumul mare de informaţii care trebuiau analizate pentru realizarea unei evaluări a CFR Marfă, însă acestea au fost respinse. Compania invocă standardele europene în materie de privatizări, care impun acordarea unui termen de minim două luni pentru realizarea de către potenţialii investitori a propriei evaluări.

În prezent, Grup Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a rămas singura companie în cursă pentru privatizarea CFR Marfă.

Vlad Bârleanu