-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:24
No menu items!

Asociația Procurorilor critică dur acuzațiile nefondate ale lui Hans Klemm la adresa Inspecției Judiciare

spot_img

Asociația Procurorilor din România critică dur acuzațiile ambasadorului SUA Hans Klemm făcute la adresa Inspecției Judiciare, după ce și judecătorii au luat atitudine față de diplomatul american.

Asociația Procurorilor Români, condusă de magistratul Elena Iordache, a transim un comunicat de presă în care contestă toate acuzațiile diplomatului.

Asociația Procurorilor din România a luat cunoștință de discursul public al ambasadorului SUA, domnul Hans Klemm, discurs susținut la data de 01.10.2018 la Facultatea de Drept a Universității București – cu ocazia deschiderii anului universitar 2018-2019.

Asociația Procurorilor din România a constatat cu îngrijorare că referirile la Inspecția Judiciară, respectiv faptul că „în ultimul an și jumătate aceasta a devenit manipulată politic”, sunt afirmații nesusținute de starea de fapt. 

Inspecția Judiciară este o instituție autonomă, independentă, a cărei activitate este permanent verificată de Consiliul Superior al Magistraturii și de instanțele de judecată.

Declarațiile publice referitoare la inoportuna  înființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție sunt contrazise de realitățile  constante în decursul timpului, realități care au impus necesitatea creării unei astfel de structuri(secții) în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

De altfel,  Asociația Procurorilor din România consideră că orice astfel de declarații oficiale, prin care se aduce la cunoștința publicului îngrijorarea  sau presiunea pe care magistrații le-ar resimți în legătură cu perspectiva imediată a intrării în vigoare a legilor privind organizarea justiției și a codurilor, sunt nefondate și nu reflectă opinia majoritară a magistraților procurori.

Asociația Procurorilor din România, având ca scop principal redobândirea încrederii și a siguranței cetățenilor în actul de justiție-ca serviciu public în interesul încrederii și a siguranței cetățenilor în actul de justiție-ca serviciu public în interesul acestora- consideră că exprimarea unor astfel de idei este de natură a aduce  un deserviciu semnificativ sistemului judiciar.

Andrei Tudor