14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 1:26

Asociația Procurorilor condamnă protestele magistraților: OUG 7 cuprinde dispoziții legale

spot_img

Asociația Procurorilor din România intervine în scandalul momentului legat de modificările aduse legislației din justiție printr-o ordonanță de urgență.

Într-un comunicat de presă transmis luni, Asociația Procurorilor precizează că „OUG 7/2019 cuprinde dispoziții legale care răspund solicitărilor constante ale magistraților privind reglementarea condițiilor de admitere în profesie” și „pune în aplicare decizii ale Curții Constituționale”. Totodată ordonanța „corelează dispoziții din Legea 303/2004, care în forma adoptată de Parlament cuprindea inadvertențe”. 

Asociația transmite că ordonanța ar putea suferi câteva modificări și completări, care se pot realiza în urma unui dialog constructiv. Președintele asociației, procuroarea Elena Iordache, face un apel către „colegii magistrați, la echilibru, calm și înțelepciune” și le cere să analizeze cu atenție prevederile ordonanței „pentru a identifica exact chestiunile care realmente comportă discuții”.

Totodată, asociația atrage atenția că protestele magistraților din 22 februarie „pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere față de corpul magistraților și de sistemul judiciar în ansamblul său”.

Andrei Tudor