4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 5:56

Asociația Peisagiștilor se oferă să salveze Parcul Cișmigiu. Ce îi cere lui Nicușor Dan

spot_img

Asociaţia Peisagiştilor din România (AsoP) – Filiala Bucureşti i-a solicitat primarului Capitalei, Nicușor Dan, realizarea unei cooperări în vederea salvării şi reabilitării Parcului Cişmigiu.

AsoP Bucureşti şi-a arătat disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat, dar şi pentru atragerea de finanţări.

“În baza protocolului de colaborare dezvoltat conform prevederilor HCGMB nr. 160/2016, AsoP Bucureşti şi-a arătat astfel disponibilitatea de a asigura expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea unui plan de gestionare adecvat şi pentru atragerea de finanţări pentru realizarea propriu-zisă a activităţilor specializate necesare pentru a oferi o şansă de supravieţuire celei mai emblematice grădini istorice din România. Starea deplorabilă în care se află în prezent Parcul Cişmigiu este cauzată de lipsa resurselor financiare, de absenţa expertizei necesare la nivelul administraţiei publice, precum şi cadrului instituţional format din entităţi cu atribuţii incerte sau contradictorii”, se arată în solicitare.

Potrivit AsoP România, cooperarea ar putea reprezenta un exemplu pentru gestionarea spaţiilor verzi atât pentru Bucureşti, cât şi pentru alte localităţi din ţară.

                                                                                                               Adina Silav