4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 3:10
No menu items!

Asociația Magistraților cere demisia de onoare a membrilor CSM

spot_img

Asociația Magistraților cere demisia de onoare a membrilor CSM

Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) au cerut, miercuri, la şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), demisia de onoare a membrilor Consiliului. 

Membrii asociației au precizat că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, vor fi declanşate procedurile de revocare din funcţii a tuturor membrilor CSM.

Ședința plenului CSM care ar fi trebuit să aibă loc astăzi pentru alegerea vicepreședintelui CSM a fost amânată din lipsă de cvorum, după cum anunța Sursa Zilei încă de ieri.

Demersul de astăzi al AMR marchează debutul unui scandal fără precent în Justiție, declanșat de alegerile pentru funcțiile de președinte și, respectiv, vicepreședinte al Consiliului. Rocada plănuită la vârful forului între procurorul Oana Hăineală (fost vicepreședinte, acum președinte) și judecătorul Alina Ghica (fost președinte, acum candidat la funcția de vicepreședinte) a stârnit nemulțumirea magistraților.

De altfel, în ultimele zile, mai multe asociații generale ale magistraților au declanșat procedurile de revocare din Consiliu a Alinei Ghica, dar și a lui Cristi Danileț – contracandidatul acestuia la funcția de vicepreședinte.

R.D.