4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 5:54

Asistentul secretarului de Stat al SUA vine luni în România. Care este MOTIVUL

spot_img

Frank Rose va face vizite şi în Israel şi Turcia în perioada 28 martie-4 aprilie pentru consultări pe tema securităţii spaţiale şi apărării antirachetă

FrankRose

Asistentul secretarului de Stat pentru Controlul armelor, verificare şi conformitate, Frank Rose, va face vizite în România, Israel şi Turcia în perioada 28 martie-4 aprilie pentru consultări pe tema securităţii spaţiale, apărării antirachetă şi pe alte subiecte de interes bilateral şi multilateral.

Departament de Stat al SUA a precizat, într-un comunicat postat pe site, că, pe 30 martie, Rose se va întâlni cu oficiali din cadrul Ministerului român al apărării şi al Ministerului de Externe pentru a discuta despre cooperarea în domeniul apărării antirachetă, despre controlul armelor şi alte subiecte legate de NATO. El va rosti discursuri la Universitatea Româno-Americană şi la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative pe tema progreselor înregistrate în arhitectura antirachetă SUA-NATO.

În perioada 30 martie-1 aprilie, Rose se va afla în Israel. În Tel Aviv, el se va întâlni cu oficiali din cadrul Ministerului israelian al Apărării pentru a discuta despre o serie subiecte bilaterale referitoare la securitate. Pe 1 aprilie, asistentul secretarului de stat american se va întâlni cu oficiali de rang înalt din cadrul Ministerului de Externe la Ierusalim, pentru a discuta despre cooperarea strategică bilaterală.

În perioada 2-4 aprilie, Rose va merge în capitala turcă Ankara, unde va conduce delegaţia SUA la consultările cu oficialii din cadrul Ministerului turc de Externe pe subiecte de interes comun.

R.D.