Asfaltare cu picioarele în Alexandria, orașul condus de opt ani de Victor Drăgușin, colegul lui Liviu Dragnea. VIDEO

Un filmuleț postat pe canalul de Youtube al portalului de știri Liber în Teleorman arată cum se asfaltează, în anul 2016, străzile din Alexandria, municipiul reședință de județ condus, la al treilea mandate consecutive, de prietenul, colegul de partid și de facultate al lui Liviu Dragnea, Victor Drăgușin.

Filmulețul realizat de reporterii de la „Liber în Teleorman” îl arată pe un muncitor al unei firme de asfaltări cum tasează materialul cu picioarele. De aici rezultă probabil calitatea incontestabilă a străzilor din Alexandria, de care primarului se pare că nu-I pasă prea mult.

Însă, când vine vorba despre confortul familiei sale, primarul Victor Drăgușin nu face rabat de la nimic. Este celebru pentru asfaltarea drumurilor în regim de urgență, în vara anului 2014, când a avut loc nunta fiicei sale, Carmen Andreea Drăgușin, angajată de colegul său, Liviu Dragnea, la Ministerul Dezvoltării, în mandatul din Guvernul Ponta. În iunie 2014, în timpul celui de-al doilea mandate de primar, drumul care intră în Alexandria și aleile din Parcul Vedea, unde a avut loc petrecerea, au fost amenajate exact înaintea nunții. Banii pentru această incvestiție au fost alocați cu maximă rapiditate. Victor Drăgușin declara unui cotidian central proiectul de amenajare a infrastructurii Parcului Vedea a fost aprobat în luna aprilie, cu doar o lună și jumătate înainte de nuntă. Pe siteul Primăriei Alexandria se preciza că, în acest scop, s-au alocat 2.5 milioane de lei. Cu toate acestea, alte trei proiecte anunțate nu fuseseră începute la data nunții – amenajarea unor terenuri de tenis, extinderea Ștrandului Vedea și amenajarea peisagistică a Parcului Vedea. „Chiar dacă am specificat ca termen la proiect 36 de luni, am reușit să facem rost de fonduri și am și demarat lucrările”, spunea primarul Alexandriei. Potrivit sursei citate, o bună parte din banii alocați pentru lucrările din Parcul Vedea provenea din fonduri bugetare, de la Ministerul Dezvoltării, condus pe atunci de Liviu Dragnea, fostul coleg de liceu şi de facultate (Institutul Politehnic București) al primarului.

De altfel, firma controlată de Liviu Dragnea, Tel Drum, a prosperat de pe urma contractelor cu Primăria Alexandria, încheiate pentru diverse lucrări de infrastructură rutieră – 4 milioane de euro a încasat Tel Drum doar de la Primăria Alexandria, de când este primar Victor Drăgușin.

De altfel, Tel Drum nu este singura firmă din anturajul celor doi care a prosperat din banii alexăndrenilor. Proinvest SRL, firma controlată de afaceristul teleormănean Marian Fișcuci, foarte apropiat de Dragnea și Drăgușin, a încheiat, în perioada 2008-2012, cu Primăria Alexandria cel puțin 13 contracte de lucrări de construcție, în valoare totală de 2,8 milioane de euro. Deși obiectul principal de activitate al Proinvest SRL este, potrivit Ministerului Finanțelor, comerțul cu ridicata al mașinilor agricole, echipamentelor și furniturilor, firma lui Marian Fișcuci a furnizat Primăriei Alexandria chiar și produse alimentare. Marian Fişcuci este cercetat de DNA, într-un dosar deschis în 2014, în care este acuzat că aducea în ţară utilaje agricole din Germania şi Franţa și le vindea fictiv unei firme bulgăreşti administrate de deputatul PSD Adrian Simionescu, și el urmărit penal.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU