19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:19
No menu items!

Asfaltangiul Costel Cășuneanu, trimis în judecată alături de primarul Bacăului, Romeo Stavarache

spot_img

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată pe edilul orașului, Romeo Stavarache, pentru luare de mită, iar pe omul de afaceri Costel Cășuneanu, „regele drumurilor” din Moldova, pentru dare de mită

Costel Cășuneanu câștigă la CEDO

Procurorii spun că între anii 2008-2011, primarul Stavarache a cerut direct dar și prin intermediari, de la patru oameni de afaceri, diferite sume de bani, pentru ca acestora să li se dea, de către Primărie, diverse avize, aprobări sau contracte. Astfel, susțin procurorii, Stavarache a cerut procent din taxa pe fiecare stâlp de iluminat din oraș,procent din contractul unor lucrări tehnico-edilitare, prin intermediul unei asociați sportive, dar și un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză de peste 2 miliarde și jumătate de lei, încheiat între Primărie și ANL. Un alt contract privea eliberarea unui certificat de urbanism pentru firma lui Cășuneanu.

În perioada martie – aprilie 2009, împreună cu inculpatul Apostol Constantin, Stavarache Romeo i-a solicitat inculpatului Cășuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociații sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiți în data de 24.04.2009.

comunicat DNA

Procurorii au dispus menținerea sechestrului pe bunurile primarului – un teren format din 3 loturi și 4 corpuri de clădire, până la concurența sumei de 2.390.459 de lei. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bacău.

M.N.