9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:56

ASF va controla companiile de asigurări care vând polițe RCA

spot_img

Autoritatea de Supraveghere Financiară va contracta mai mulți specialiști în domeniu și va demara controale la toate cele nouă societăți autorizate să vândă asigurarea obligatorie auto deoarece dorește să aibă, până la sfârșitul anului, o imagine clară asupra modalității în care asigurătorii stabilesc primele RCA.

Majorarea substanțială a primelor pentru asigurările RCA vândute transportatorilor profesioniști este principalul motiv de îngrijorare pentru ASF. Marius Vorniceanu, vicepreședintele responsabil de asigurări al instituției, spune însă că vor fi verificate toate formulele de calcul pentru prețurile RCA.

“Sunt deja trei societăți de asigurare care au înștiințat ASF că vor majora primele pentru RCA. Noi nu putem interveni asupra prețurilor, însă nu ne dorim ca ele să crească până la niveluri care nu pot fi suportate de clienți. Începem un control de urgență, cu specialiști actuari, pentru a vedea cum își stabilesc prețurile cele nouă societăți autorizate să vândă RCA”, a arătat, pentru Profit.ro, vicepreședintele ASF, care spune că instituția pe care o reprezintă intenționează să angajeze patru specialiști în domeniu. Autoritatea de Supraveghere Financiară nu poate interveni direct în piață prin stabilirea unor cote de preț.