2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 13:50
No menu items!

ASF se mută în fosta clădire Eximbank, în Piața Națiunilor Unite

spot_img

sediu asf nou

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va funcționa, începând din 9 decembrie 2013, în fosta clădire Eximbank din zona Pieței Națiunilor Unite, adresa exactă fiind Splaiul Independenței 15, sector 5, București.

Potrivit ASF, relocarea face parte din procesul integrării activităţii celor trei sectoare reglementate şi autorizate de ASF: Asigurări-Reasigurări, Instrumente şi Investiţii Financiare şi Pensii Private. Activitatea celor trei sectoare va deveni operaţională, în noul sediu, etapizat, după următorul program:

Sectorul Pensiilor Private – din 27 noiembrie 2013.

Sectorul Asigurărilor – Reasigurărilor – din 2 decembrie 2013.

Sectorul Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare – din 9 decembrie 2013.

Până la datele specificate mai sus, activitatea sectoarelor Asigurări-Reasigurări şi Instrumente şi Investiţii Financiare se desfăşoară în vechiile sedii.

”Reclamaţiile în atenţia sectorului Asigurări-Reasigurări se vor depune, temporar, începând din data de 2 decembrie 2013, în strada Steluţei nr.2, sector 1, Bucureşti. Telefon: 021.668.12.00”, a mai transmis ASF.

Ca urmare a procesului de relocare, serviciile de raportare electronică cu privire la aplicația EWS nu vor fi disponibile începând de vineri, 29 noiembrie 2013, ora 14, până duminică 1 decembrie 2013, ora 22.

Începând din 9 decembrie 2013, toate detaliile referitoare la noile date de contact ale Autorităţii de Supraveghere Financiară vor putea fi găsite pe site-ul www.asfromania.ro.

Recent, ASF a operat o serie de modificări ale actului normativ care-i reglementează activitatea, la cererea finanțatorilor externi, modificări ce vizează situațiile de incompatibilitate, dar și reducerea numărului de membri în Consiliu.

Reprezentanții Comisiei Europene au transmis, la ultimele negocieri cu autoritățile române, că urmăresc cu interes rezultatul restructurării personalului ASF în urma unei evaluări independente, realizată de o companie cu reputație internațională. Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de către Autoritate în luna septembrie.

Discuțiile dintre ASF, FMI și Comisia Europeană se poartă, în continuare, la nivel de experți.

C.C.