22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:14
No menu items!

ASF schimbă metoda de recrutare și promovare a personalului

spot_img

Noul sistem de ocupare a posturilor în Autoritatea de Supraveghere Financiară va intra în vigoare de marți, 1 iulie

oameni-strada
Recrutarea în ASF se va face prin concurs, la care participă cel puțin 3 candidați interni și externi pentru fiecare post în parte. Această regulă face parte dintr-un sistem de ocupare a locurilor de muncă despre care conducerea Autorității spune că este unul diferit de cel anterior.

”Conform Politicii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor în structura organizatorică a ASF, care intră în vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante în cadrul Autorităţii se face printr-o selecţie externă și internă desfăşurată simultan, care asigură echilibru, competitivitate și deschidere către piaţă pentru atragerea celor mai buni profesionişti”, se arată într-un comunicat de presă al Autorității.

De asemenea, ASF a transmis că lansează şi Programul ”Tinere Talente” dedicat atragerii de tineri absolvenți ai facultăților, masteratelor sau doctoratelor de profil. Recrutarea în Autoritate se va face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilității cu postul prin testare psihometrică și interviu, interviul socio-profesional), la care participă cel puţin 3 candidaţi interni şi externi pentru fiecare post în parte.

”ASF este o instituție de excelență, și de aceea vrem ca toți cei care lucrează în cadrul Autorității să fie specialiști de înaltă ținută morală și profesională.  Noua procedură de recrutare și selecție stabilește criterii și metodologii care ne vor ajuta să avem în cadrul organizației, în proporție majoritară, profesioniști desăvârșiți”, a declarat președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

„Politica de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor în structura organizatorică a ASF” poate fi consultată pe site-ul ASF.

C.C.