9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 7:08

ASF: Clienții Astra Asigurări pot depune în continuare cereri de daună la FGA

spot_img

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis joi că asiguraţii Societății Asigurare-Reasigurare Astra S.A. pot depune în continuare la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), şi după data de 3 martie 2016, cererile de deschidere a dosarelor de daună.

”FGA va primi aceste cereri până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de deschidere a procedurii falimentului societăţii Astra”, potrivit unui comunicat al ASF.

Consiliul ASF a respins cererea KPMG Restructuring SPRL privind constatarea şi instrumentarea dosarelor de daună ale ASTRA.

Luni, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a transmis că nu mai poate să deschidă dosare de daună clienților companiei Astra Asigurări pentru evenimentele rutiere produse după data de 4 martie 2016, în condițiile în care au trecut cele 90 de zile prevăzute de lege de la data pronunțării hotărârii instanței de judecată privind deschiderea procedurii falimentului asigurătorului.

Hotărârea judecătorească privind falimentul Astra SA nu a rămas definitivă, pe rolul Curții de Apel București fiind în curs de soluționare mai multe apeluri.

V.B.