7.5 C
București
marți, 2 martie 2021 - 12:20

ASF blochează, pentru a doua oară, un pachet de acțiuni Eletroargeș

ASF blochează, pentru a doua oară, un pachet de acțiuni Eletroargeș

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis marți, prin semnătura vicepreședintelui Mircea Ursache, să blocheze pentru două săptămâni transferul pachetului de 18,87 milioane de acțiuni Electroargeș, rezultat în urma unei majorări de capital contestate în instanță.

Este vorba despre o decizie care se reactualizează la fiecare două săptămâni, având în vedere că mai mulți acționari ai companiei Electroargeș au contestat în instanță mai multe hotărâri de majorare a capitalului.

“Se blochează ca măsură asiguratorie, în vederea protecţiei proprietarilor precum şi a potenţialilor cumpărători de bună credinţă, care ar intenţiona să deruleze operaţiuni cu acţiuni care fac obiectul unui litigiu în cadrul căruia instanţa nu s-a pronunţat în mod definitiv şi irevocabil, pe o perioadă de două săptămâni, transferul pachetului de 18.874.931 acţiuni SC Electroargeş SA Curtea de Argeş, acţiuni emise ca urmare a hotărârilor adunării generale extraordinare a acţionarilor şi a hotărârii CA din 09.03.2012 de majorare a capitalului social al Electroargeş”, se arată în Ordonanța ASF.

Omul de afaceri Cătălin Chelu controlează, prin intermediul mai multor firme, un pachet de circa 24% din capitalul producătorului de aparate electrocasnice.

Firma Bran Oil din Galaţi are un pachet de 29,68% din acţiunile ELGS, iar Tudor Dumitru, un pachet de 5,01% din titluri.

ASF a blocat pentru prima oară, la 14 mai, transferul pachetului de acțiuni, procedura fiind făcută anterior de Comisia Națională de Valori Mobiliare (CNVM), structură absorbită de Autoritate la 30 aprilie 2013, alături de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) și de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cosmina Croitoru