ASF angajează PwC pentru a stabili atribuțiile și salarizarea pentru management

Salarizarea va fi aliniată la nivelul pieței și al altor instituții similare

asf_sediu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat încheierea unui contract de consultanță cu PwC România pentru evaluarea posturilor de execuție prevăzute în noua organigramă și corelarea acestora cu un sistem de salarizare ”echitabil”.

”ASF va continua procesul de transformare instituțională cu implementarea unei noi etape care vizează efectuarea unei analize la nivelul atribuțiilor și remunerării posturilor de execuție”, potrivit unui comunicat.

Noua organizgramă a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2015.

Mișu Negrițoiu, președintele ASF, a anunțat că analiza posturilor de execuție va duce la stabilirea unui nivel al salariilor ”bazat pe competenţă şi performanţă, raportat la alte instituţii de acest gen şi la piaţă”.

Evaluarea posturilor de execuție va fi realizată în funcţie de criterii prestabilite, cum ar fi: cunoștinţele de specialitate, procesul de rezolvare a problemelor, responsabilitate şi impact asupra organizaţiei și va reflecta importanţa postului în structura instituţiei. Analiza efectuată de PwC România va evidenția diferențele de responsabilitate și de valoare adăugată aferente fiecărui post în parte.

”Corelarea sistemului de remunerare cu posturile de execuție va fi făcută în urma realizării unei analize salariale de tip benchmarking în raport cu nivelul pieței financiare de referinţă. Astfel, implementarea noului sistem de salarizare va urmări asigurarea echităţii externe (în raport cu piața) și interne (aliniată cu ierarhia organizației)”, potrivit comunicatului citat.

Funcțiile de conducere din ASF și din entitățile de control care au existat înainte de formarea ASF au constituit, în ultimii ani, o formă de premiere financiară a clientelei politice din mai multe guverne. Cele mai mari scandaluri i-au avut în prim-plan pe Constantin Buzoianu, Gheorghe Albu și Ștefania Ferencz, apropiați de PDL, și pe fostul președinte Dan Radu Rușanu, ulterior arestat, membru al PNL.

NICIUN COMENTARIU