12.2 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 14:48
No menu items!

Asaltul colindătorilor la casa lui Becali GALERIE FOTO

spot_img

 

Ca în fiecare an, sute de colindători s-au grăbit încă de la primele ore ale dimineții să-l colinde pe magnatul din Pipera, proaspătul parlamentar, Gigi Becali.

În ajunul Nașterii Domnului, pe șoseaua Pipera – Tunari se circula bară la bară, iar agenții de circulație și echipe ale jandarmeriei încercau să fluidizeze traficul. Lor li s-au adăugat membrii firmelor de pază care apără ca niște zmei casele familiei Becali. Deși ne aflam în propria mașină, cu geamurile închise, încercând să surprindem evenimentul, bodyguarzii de la poarta lui Gigi n-au făcut deloc economie la huiduieli, urlând după noi ca la stână: „Băăă! Beeee! Booooo! Brrrrr!!! Hăăăă! Hooo!!!” Asta, tradus în limbaj uman, ar însemnă că fotografiatul este strict interzis. Chiar dacă ne aflam pe un spațiu public, pe stradă adică! Noroc cu un polițist de la circulație, care „ne-a salvat” de furia paznicilor lui Gigi și ne-a făcut semn să ne grăbim. Ceea ce am și făcut. Am parcat mai încolo și am luat drumul la pas, întorcându-ne.

„Asta e colindă? Aştia au venit la bani!”

Cu toate că imaginea unanimă, prezentată de televiziuni, a fost că acești oameni au sosit, în primul rând la cerșit, și apoi la colindat, printre urători și separat de milogi, am întâlnit un grup cât se poate de normal, îmbrăcat în costume tradiționale românești și având asupra lui toate accesoriile tradiționale. M-am uitat la fețele lor: erau foarte dezamăgiți. Poate că acești oameni au venit să-i ureze sincer „Sărbători fericite” parlamentarului și nu se așteaptau decât la niște nuci, mere sau covrigi. Cert  este că anul acesta, Becali a anunțat că nu-i va primi pe colindatori să-i cânte în curte, ca în alte dăți. El le-a dat o pungă cu bani angajaților de la poartă, urmând ca aceștia să-i împartă, la rândul lor. Ceea ce s-a întâmplat azi la ușa patronului Stelei este o mostră clară de cum se distruge tradiția strămoșască, lucru recunoscut chiar și de Becali, care nu a fost deloc mulțumit de ceea ce se petrece în fața casei lui. „Asta e colindă? Aştia au venit la colindat? Au venit la bani, au venit cu copiii în cârcă, cu câte trei copii. Asta e, o dată pe an am pedeapsă, canon. La anul, la revedere, plec la munte, vorbesc cu toţi ăştia de la RTV, daţi în fiecare zi, de douăzeci de ori, să vadă toţi: Becali a plecat. Le dau 50 de lei de persoană!”, le-a spus Gigi Becali, supărat, jurnaliştilor de la România TV.

Deși se așteptau să câștige mult mai mult cu această ocazie, unii dintre urători s-au arătat tare dezamăgiți de banii primiți. Doar 50 de lei de căciulă? Totuși, pierderea pentru colindători nu e prea mare. Cei care au bătut drumul până aici, s-au strecurat mai departe pâlcuri, pâlcuri, pe străduțele înguste din Pipera, spre vilele celorlalți bogătași, iar în cazul în care proprietarii au fost de găsit și n-au plecat să sărbătorească Crăciunul la munte sau prin Dubai, colindătorii au fost răsplătiți pentru efortul lor.

Text și foto: Răzvan Mateescu