21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:51
No menu items!

Așa ceva nu s-a mai auzit. O tânără își doneaza moștenirea colosală pentru că banii nu o fac fericită

spot_img

Moștenirea pe care Marlene Engelhorn, 29 de ani, din Austria urmează să o primească este uriașă. Întreaga avere deținută de bunica ei, de 94 de ani, încă în viață, este de 4,2 miliarde de dolari, iar tinerei în revin câteva zeci de milioane de euro. Ea a declarat la o televiziune din Austria că va dona bună parte din moștenire pentru că nu se simte fericită.

Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență. Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Provine (moștenirea – n.n.) de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva. Apoi am început să mă gândesc serios la asta… În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a declarat Marlene Engelhorn într-un interviu acordat ziarului austriac Der Standard.

Bătrâna Traudl Engelhorn-Vechiatto a rămas văduvă 1991, când soțul ei Peter Engelhorn a murit lăsând în urmă o avere estimată de Forbes la 4,2 miliarde de euro. Acesta a fost strănepotul fondatorului BASF, Friedrich Engelhorn, și a avut mai multe afaceri foarte prospere în domeniul farmaceutic. Nepoata lui, pe care nu a cunoscut-o, vrea acum să doneze peste 90% din moștenire.

„Bunica mea îmi oferă multă libertate de acțiune și profit de asta pentru a face o declarație publică: nu am muncit o zi pentru acești bani și nu plătesc un cent impozit ca să intru în posesia lor. Nu se poate!”, a mai declarat Marlene Engelhorn.