8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:21
No menu items!

Artiştii, sportivii şi academicienii primesc din nou drepturile conferite în 2002 şi suspendate

spot_img

Ordonanța care reglementează reluarea plății acestor drepturi se află luni pe agenda guvernului

bani-numaratiArtiştii, sportivii şi academicienii care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, dar care au fost suspendate de Guvernul Boc vor primi din nou aceste drepturi, în baza unei ordonanţe aflată pe agenda şedinţei de luni a Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta.

Este vorba de repunerea în drepturi a artiştilor, sportivilor şi academicienilor care aveau drepturi conferite printr-o lege din 2002, suspendate de către Guvernul Boc„, a precizat Ponta.

Înaintea şedinţei de luni a Guvernului, premierul s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Artiştilor din România.

Săptămâna trecută, Victor Ponta a precizat că actul normativ prin care aproximativ 1.300 artişti vor beneficia din nou de drepturile speciale suspendate în 2009 va fi aprobat cel mai probabil luni de Guvern.

Avem posibilitatea să facem acest lucru şi, probabil luni, vom adopta actul normativ care nu acordă ceva în plus, ci dă înapoi ceea ce aveau şi ceea ce în mod nemeritat li s-a luat în urmă cu câţiva ani„, a spus Ponta.

Surse oficiale au precizat pentru MEDIAFAX că actul normativ va reglementa astfel problema indemnizaţiilor speciale care au fost suspendate în 2009 în cazul artiştilor liber-profesionişti.

S.M.