15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 14:12
No menu items!

Arseni Iațeniuk: Kievul nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii, dar dorește restabilirea relațiilor cu Moscova

spot_img

 Arseni Iaţeniuk

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a reafirmat miercuri că Ucraina nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii la Rusia, dar a subliniat în același timp că Kievul dorește restabilirea relațiilor cu Moscova.

Potrivit relatării agenției de presă Interfax-Ukraina, Arseni Iațeniuk a afirmat în cadrul unei conferințe pe teme investiționale ce are loc la Kiev,că țara sa nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii, dar că ”sunt probleme pe care cele două țări trebuie să le discute, în special cele privind energia și comerțul bilateral”

De asemenea, premierul Iațeniuk a subliniat că Rusia trebuie să respecte independența Ucrainei și să recunoască faptul că această țară dorește să devină stat membru al UE.

O întâlnire între miniștrii de externe ai Ucrainei și Rusiei, Andrii Deșcița și Serghei Lavrov, prima la acest nivel de la izbucnirea crizei politice la Kiev, a avut loc la 24 martie, în contextul summitului asupra securității nucleare de la Haga. Deșcița a protestat cu acel prilej pe lângă partea rusă față de decizia de atașare a Crimeii la Federația Rusă și a precizat că Ucraina va continua să considere această peninsulă parte integrantă a teritoriului său.

C.A.