12.4 C
București
marți, 20 aprilie 2021 - 18:35

Aroganța lui Dan Barna merge până la Florin Cîțu. Cu ce îl contrazice vicepremierul pe premier

Vicepremierul Dan Barna a declarat că fiecare formațiune politică își evaluează miniștrii din Guvern, iar premierul nu poate schimba un ministru USR-PLUS. Florin Cîțu declara, în urmă cu o săptămână, că există “un singur premier” care va evalua, până la vară, performanța miniștrilor.

Dan Barna susține că fiecare partid din coaliție va analiza activitatea miniștrilor săi. 

“Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL”, a declarat Dan Barna într-o emisiune la Digi24.

Liderul USR a mai adăugat că această evaluare a miniștrilor nici măcar “nu există” pe agenda de lucru a Guvernului, deocamdată.

Pe 16 februarie, la finalul ședinței de coaliție, premierul Florin Cîțu declara că eventuale schimbări de miniștri în guvern vor fi făcute, în vară, de către „singurul premier”.

“În legea bugetului voi încerca să introduc aceşti indicatori sau aceste ţinte intermediare, în vară premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier, evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi apoi luăm decizii pe baza acestora”, a precizat Florin Cîţu.