3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:47
No menu items!

Aroganță: Șefa instanței supreme nu răspunde citației într-un dosar deschis la plângerea ei

spot_img

Președintele instanței supreme, Livia Stanciu, a anunțat Tribunalul București că nu se prezintă ca martor în procesul în care ar fi fost șantajată și cere ca judecata să se continue în lipsa ei

 Livia Stanciu_SZ

Şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, trebuia să ajungă, marți, în fața magistraților de la Tribunalul București, care au pe rol procesul în care o fostă angajată a soțului ei este acuzată de șantaj.

Dosarul a fost deschis la DNA, în urmă cu trei luni, după ce chiar Livia Stanciu a făcut plângere împotriva femeii. Este vorba despre Mariana Rarinca, din Galați, care ar fi amenințat-o pe Livia Stanciu că va face publice informații compromițătoare despre soțul ei, dacă nu va primi 20.000 de euro.

Femeia acuzată de șantaj a fost arestată aproape imediat după depunerea plângerii penale. Livia Stanciu a declarat atunci că femeia fusese angajtă de soțul ei din motive umanitare. soțul președintelui Înaltei Curți a decedat în urmă cu trei ani.

Marți, la primul termen al acestui proces de șantaj, magistrații au pus la dosar cererea șefei instanței supreme, datată din 2 august, prin care spune că își menține declarațiile date în fața anchetatorilor, că nu se constituie parte civilă și cere ca judecata să aibă loc în lipsa ei.

M. Nedelcu