19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 6:05
No menu items!

Armata ucraineană a lovit Melitopol, oraş controlat de Rusia

spot_img

Armata ucraineană a lovit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o bază militară rusă din Melitopol, un oraş din sudul Ucrainei controlat de forţele de la Moscova, a anunţat primarul aflat în exil, scrie AFP.

Astăzi, forţele militare ucrainene au distrus una dintre bazele militare ruseşti” din oraş, a spus Ivan Fedorov într-un videoclip postat pe mesajele Telegram.

„La 03:00 şi 05:00, 30 de lovituri au vizat exclusiv baza militară”, a adăugat el, precizând că „oraşul Melitopol este acoperit de fum” şi că „asta se întâmplă de câteva ore din cauza unui depozit de combustibil care arde”.

Un purtător de cuvânt al Statului Major ucrainean a anunţat duminică dimineaţa că aviaţia ucraineană a efectuat aproximativ cincisprezece ieşiri, în special în regiunea Zaporojia de care aparţine Melitopol şi că „aproximativ douăzeci de unităţi de echipamente inamice şi două depozite de muniţii” au fost distruse.

Yevgeny Balitsky, şeful administraţiei pro-ruse din regiune, a declarat, pe Telegram, că locuinţele din apropierea bazei au fost avariate şi că „obuzele au căzut pe locul aerodromului”, asigurând totodată că „nu sunt răniţi”.
 

Presa ucraineană a publicat mai multe videoclipuri de pe reţelele de socializare, care arată o coloană uriaşă de fum care se ridică în aer lângă Melitopol.

Melitopolul a fost cucerit de forţele ruse în primele zile ale ofensivei Moscovei în Ucraina şi acolo a fost rapid instalată o administraţie pro-rusă.