9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:18
No menu items!

Armata ucraineană preia controlul într-un oraș de lângă Donețk

spot_img

Trupele ucrainene nu au suferit pierderi în noaptea de marți spre miercuri, însă au fost marți seara ținta mai multor tiruri lansate dinspre teritoriul rus, la punctul de trecere a frontierei Doljanski

 ucraina-500x353

Armata ucraineană a anunțat miercuri că a preluat controlul în orașul Avdiivka, situat la zece kilometri nord de Donețk, în estul separatist al Ucrainei, acuzând în același timp Rusia de noi atacuri vizând forțele sale.

Forțele ucrainene au lansat, totodată, lupte la Ilovaisk, la aproximativ 20 de kilometri est de Donețk, după cum a precizat Statul Major al operațiunilor militare într-un comunicat citat de AFP.

Comandamentul operațiunii militare, care a precizat că trupele ucrainene nu au suferit pierderi în noaptea de marți spre miercuri, a indicat că ele au fost marți seara ținta mai multor tiruri lansate dinspre teritoriul rus, la punctul de trecere a frontierei Doljanski.

SUA au acuzat din nou marți Rusia că masează trupe la granița cu Ucraina, în timp ce Moscova a început în aceeași zi o nouă serie de exerciții militare în regiunile limitrofe cu teritoriul ucrainean — Rostov și Stavropol—, la care iau parte peste 300 de militari și circa 30 de elicoptere.

C.A.