10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 6:56

Armata SUA trimite trupe în România în ianuarie

spot_img

SUA desfășoară trupe în România, în Polonia și în țările baltice în luna ianuarie, în cadrul măsurilor de sporire a securității în regiune, au anunțat miercuri oficiali americani și polonezi, potrivit postului de radio “Vocea Americii”, care citează agenția AP.

Anunțul a fost făcut de ministrul apărării polonez Antoni Macierewicz în urma unei întâlniri cu comandantul trupelor terestre americane în Europa, generalul Ben Hodges, desfășurată în orasul Zagan, din vestul Poloniei.

La începutul lunii ianuarie, la Zagan va fi desfășurată o brigada blindată de luptă de la Fort Carson (statul Colorado), în timp ce un batalion va fi desfășurat, începând cu data de 1 aprilie, la Orzysz, în nord-estul Poloniei.

Macierewicz a declarat că este “foarte bucuros de decizia părții americane de desfasurare mai devreme” a forțelor respective.

La rândul lui, Ben Hodges a explicat că, pe 6 ianuarie 2017, vor sosi în portul german Bremerhaven trupe americane, care vor fi imediat desfășurate în Polonia, în țările baltice și în România. Transferul lor va fi cronometrat și considerat drept un test referitor la “cât de rapid se poate deplasa aceasta forță din port în teren”, a adăugat el.

“Am încredere în semnalul foarte puternic, în mesajul pe care el îl va transmite, acela ca Statele Unite, împreună cu restul NATO, sunt angajate față de descurajare”, a subliniat generalul Ben Hodges.

R.D.