3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:53
No menu items!

Armata siriană a preluat controlul oraşului Al-Qusayr

spot_img

Armata siriană a preluat controlul oraşului Al-Qusayr

Armata siriană a preluat controlul oraşului strategic Al-Qusayr, situat în apropiere de graniţa cu Libanul și cucerit de insurgenţi în urmă cu 18 luni, a anunţat miercuri televiziunea publică siriană, iar rebelii au confirmat retragerea lor după o ofensivă lansată de forţele guvernamentale şi combatanţii Hezbollahului libanez, soldată, potrivit unui comunicat, cu sute de morţi, informează Reuters.

„Forţele noastre armate eroice au readus securitatea şi stabilitatea în întregul oraş Al-Qusayr’”, potrivit unui comunicat difuzat de televiziune.

Imaginile difuzate de canalul regional de televiziune Al-Mayadeen arată militari în timp ce arborau drapele siriene cu fotografii ale preşedintelui Bashar Al-Assad pe resturi de clădiri de pe străzile oraşului.

„Faţă de un enorm arsenal şi intervenţia vădită a Hezbollahului /…/, zeci de combatanţi au rămas în urmă şi au asigurat retragerea camarazilor lor, precum şi a unor civili’”, se precizează într-un comunicat al insurgenţilor.

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor a declarat într-o primă etapă la canalul de televiziune Al-Jazeera că forţele rebele au pierdut teren, dar că luptele continuă la Al-Qusayr.

T.E.