29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 21:59
No menu items!

Armata rusă NU va opri atacurile pe durata negocierilor

spot_img

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a anunțat că armata Rusiei nu va opri atacurile pe durata noilor negocieri cu reprezentanții Ucrainei. De altfel, la nicio rundă de negocieri nu au fost oprite operațiunile militare de atac.

Serghei Lavrov a afirmat că, la prima rundă a negocierilor, preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea confruntărilor militare, dar ulterior s-a răzgândit.

„După ce am devenit convinşi că ucrainenii nu plănuiesc să adopte acţiuni reciproce, a fost luată decizia ca, în următoarea rundă de negocieri nu va mai exista nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a declarat Serghei Lavrov, citat de Sky News.

Ministrul rus de Externe a acuzat Kievul, săptămâna trecută, că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care a deviat de la acordurile la care părțile au ajuns anterior. Administrația lui Zelenski a respins acuzele și le-a catalogat ca fiind o tactică de a submina Ucraina sau de a distrage atenția de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor ruse.

Ucraina şi Rusia au organizat mai multe runde de negocieri de la începerea conflictului militar, pe 24 februarie, dar deocamdată nu există niciun armistiţiu general şi niciun acord de pace.

E. Stan