Armata israeliană, în stare de alertă după ce Hazbollah a ameninţat că va riposta unui raid

hezbollah

Trupele israeliene staţionate la frontiera cu Libanul se aflau în stare de alertă miercuri seară, după ce gruparea libaneză Hezbollah a ameninţat că va riposta la un raid israelian împotriva uneia dintre poziţiile sale, a anunţat postul radio militar israelian, informează AFP.

“Armata a ordonat agricultorilor (israelieni) să nu se apropie de frontieră (…), există mişcări ale unor vehicule militare în apropiere de frontieră”, a precizat postul de radio.

Armata israeliană nu a comentat informaţia.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a ameninţat miercuri că va riposta unui prim raid al Israelului împotriva uneia dintre poziţiile sale din Liban după războiul din 2006.

“Luni seara (…) avioane ale inamicului israelian au bombardat o poziţie a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană, în apropierea regiunii Janta, din Bekaa, în est”, afirmă formaţiunea şiită libaneză, precizând că va “va alege momentul, locul şi modalitatea potrivite pentru a răspunde” acestui raid.

O sursă din serviciile libaneze de securitate a declarat marţi pentru AFP că două raiduri au vizat “o ţintă” a Hezbollah de la frontiera libanezo-siriană.

Armata israeliană nu a confirmat atacul, dar mai mulţi oficiali au reafirmat determinarea autorităţilor de a împiedica regimul de la Damasc să livreze arme Hezbollah, care luptă alături de rebelii sirieni.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat marţi că Israelul face “tot ceea ce este necesar” pentru a se apăra, răspunzând unei întrebări despre acest raid.

 

C.A.

NICIUN COMENTARIU