2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:53
No menu items!

Armata îşi cumpără lansatoare de rachete, tancuri, transportoare blindate şi avioane de vânătoare

spot_img

Ministerul Economiei şi cel al Apărării au cerut oferte pentru achiziţia de lansatoare de rachete, tancuri, transportoare blindate şi încă o escadrilă de avioane de vânătoare.

Uzina mecanică Bucureşti, altădată un colos al fabricării de tancuri, vrea să facă parteneriat cu americanii de la Chrysler, conform stirileprotv.ro.

Americanii şi-au adus modelele de jeep, în speranţa că acestea le vor înlocui pe bătrînele ARO-uri. Şi TAB-urile armatei vor fi înlocuite cu transportoare blindate, printr-un contract de 800.000.000 euro, de care sunt interesate deja cinci mari firme din ţări NATO.

Dorim ca la fabrica noastră de la Moreni, specializată în transportoare, să înceapă fabricaţia unui transportor la Moreni, un produs ca cel puţin 40% să fie integrat la Moreni. Noi estimăm ca primele transportoare să intre în dotoarea armatei în 2018 -2019.

Neculai Banea, secretar de stat Ministerul Economiei

Ministerul Apărării a cerut oferte şi pentru 270 de tancuri, de la producători de armament din străinatate. Şi Marina va investi 190 de milioane de euro în modernizarea fregatelor Regele Ferdinand şi Regina Maria, iar Forţele aeriene vor să cumpere încă 12 avioane de vânătoare, probabil tot . De asemenea, conform jurnaliştilor, pe lista de cumpărături a Armatei se găsesc şi ofertele cerute pentru 54 de sisteme de rachete sol aer şi 36 de obuziere.

S. M.