7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:02

Armata intră în Spitalul modular de la Lețcani

spot_img

25 de medici,  asistenţi medicali, brancardieri militari vor fi prezenți de sâmbătă, 9 octombrie, la Spitalul Modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, a cărui conducere a fost preluată, la solicitarea DSU, de către Ministerul Apărării Naționale.

Unitatea mobilă de la Lețcani a fost printre cele trei mari spitale modulare ridicate în țara noastră la începutul pandemiei, alături Pipera din București, Letea din Bacău.

Cele trei spitale modulare ar fi trebuit să trateze exclusiv bolnavii de COVID, dar după o investiție de peste 20 de milioane de euro, în mandatul lui Nelu Tătaru la ministerul Sănătății, s-au constatat deficiențe grave, care au dus la închiderea lor imediată, deoarece nu s-au putut elibera avizele de funcționare.

Spitalul de la Lețcani, localitatea aflată în apropierea orașului Iași, a costat 13 milioane de euro și era proiectat să aibă 250 locuri, din care 40 la terapie intensivă. Spitalul a fost inițial dat spre folosință Spitalului de Boli Infecțioase Iași, în toamna anului 2020. A funcționat cinci luni, până când corpul de control al ministrului Sănătății a constatat zeci de nereguli grave, astfel că unitatea medicală a fost închisă.

Luna trecută, IGSU a preluat Spitalul de la Lețcani, pe care l-a dat, acum, MApN, pentru operarea sub tutela Armatei.

Marilena Nedelcu