2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:33
No menu items!

Armata a găsit bucăţi din avionul egiptean prăbuşit în Marea Mediterană. UPDATE

spot_img

Fuselajul avionului EgyptAir care s-a prăbuşit în sudul Mării Mediterane a fost descoperit la 290 de kilometri de oraşul Alexandria din regiunea de coastă a Egiptului.

UPDATE.

Printre resturile găsite în cursul zilei de vineri se numără “un membru de om, două scaune şi una sau mai multe valize”, la sud de locul în care a fost pierdut semnalul aparatului, a anunţat ministrul elen al Apărării, Panos Kammenos. Într-o conferinţă de presă, oficialul grec a spus că avionul s-a prăbuşit în mare, cu cele 66 de persoane de la bord, între insula Creta şi litoralul egiptean. Conform ministrului Kammenos, autorităţile de la Atena nu pot specula cu privire la motivele prăbuşirii avionului. El a repetat că radarele greceşti au detectat viraje bruste în traiectoria aparatului, care s-a prăbuşit de la altitudinea la croazieră până la 15.000 de picioare, dispărând apoi de pe aparate.

Conform agenţiei internaţionale Reuters, care citează armata egipteană, bucăţi mari din fuselajul avionului dipărut de pe radar în noaptea de miercuri spre joi, au fost descoperite. Aeronava plecase de la Paris şi urma să ajungă la Cairo.

Alţi oficiali, ministrul francez al Afacerilor Externe şi un reprezentant al Ministerului Transporturilor au declarat că încă nu există nicio informaţie clară cu privire la cauzele prăbuşirii avionului EgyptAir, care avea 66 de persoane la bord. Un avion al armatei franceze participă la căutări, cu experţi şi echipament subacvatic pentru operaţiuni.

Conform unor site-uri afiliate organizaţiei Stat Islamic, reţeaua teroristă ar fi revendicat doborârea avionului egiptean prăbuşit dar mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

S. Marinescu