2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 4:38
No menu items!

Armata a ieșit în stradă la Țăndărei, unde sute de localnici s-au întors din străinătate, de la cerșit

spot_img

Orașul Țăndărei, din Ialomița, a devenit noul potențial focar al României după ce în ultimele zile, peste 800 de localnici s-au întors acasă din Anglia, marea majoritate fiind dintre persoanele cunoscute poliției pentru cerșit și trafic de persoane. Țăndărei a devenit o localitate militarizată, pentru că militarii îi păzesc pe concetățenii întorși din străinătate să nu iasă din case.

Prefectul județului a cerut deja carantina în orașul celebru pentru rețelele de trafic de carne vie, ai căror membri s-au întors acum acasă, riscând să transforme localitatea într-un focar de infecție cu coronavirus.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare. În judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 – în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu.

Într-un singur cartier al orașului, numit Strachina, au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități și au ieșit în oraș.

Peste 800 de romi din Țăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate.

Presa a publicat, în urrmă cu 10 ani, o amplă operațiune a poliției din țara noastră și a omologilor britanici, care au verificat 34 de case din oraș și au arestat zeci de localnici care au constituit un grup organizat. Acesta a traficat mii de copii romi în occident, obligându-i să cerșească și să fure. Nouă ani mai târziu, justiția din România i-a achitat pe toti înculpații.