9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 9:23

Arhiepiscopul Sucevei i se plânge lui Dragnea de ancheta DNA: Asta a fost să lovească în biserică!

spot_img

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul a declarat, joi, că scandalul privind acordarea de subvenții ilegale de la APIA are rolul de a lovi biserica

pimen

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul, a declarat, joi, la mănăstirea Dragomirna, unde se află împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea, că scandalul subvenţiilor ilegale de la APIA are rolul să lovească în biserică.

Ăştia din presă, care sunt aşa cum sunt. Atâtea milioane s-au dat de stat în cazul APIA. Am făcut socoteala, la câte hectare avem, înmulţit cu subvenţia: nici un sfert. Asta a fost să lovească în biserică, să spună lumea că de ce să le dea pădurea la popi când ăştia au atâţia bani“, a spus IPS Pimen într-o discuţie cu Liviu Dragnea.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a refuzat ulterior să răspundă întrebărilor presei privind cazul subvenţiilor ilegale.

BISERICA VREA ȘI BANI ȘI PĂDURE

După ce i s-a plâns lui Dragnea de ancheta DNA, IPS Pimen a cerut o nouă tranșă de fonduri pentru întreținerea “bisericilor monument” din Bucovina. Vicepremierul l-a asigurat că evident vor fi alocate “fonduri consistente”. “Guvernul va aloca fonduri pentru întreținerea monumentelor și fonduri consistente din programe cu finanțare europeană”, i-a dat asigurări Dragnea.

În plus, Arhiepiscopul Sucevei a susținut că aceste fonduri nu sunt suficiente și că biserica din Bucovina va putea întreține monumentele doar dacă primește înapoi cele 166.000 de hectare de pădure. “Ce dă statul e foarte puţin. Aici trebuie să dai cât e nevoie. Îmi daţi proprietatea furată şi câştigul e al statului”, i-a spus IPS Pimen lui Dragnea.

Vizita vicepremierului Liviu Dragnea la mănăstirea Dragomirna vine la doar o zi după ce procurorii DNA au descins la sediul central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) din Bucureşti şi la sediul teritorial din Suceava. Procurorii DNA Suceava vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise de funcționari publici, oameni de afaceri și preoți.

 D.M.