10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:56

Argint și bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe

Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la cea de a a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe, desfășurată în perioada 2 – 11 decembrie, în Coreea de Sud (Daegu).

Reprezentanții Ministerului Educațieiau precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că medaliile de argint au fost cucerite de Miruna Ioana Belciu (clasa a IX-a, Colegiul Național “Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Alexandra Irina Edu (clasa a X-a, Colegiul Național “Sfântul Sava” din București), Mădălina Elena Stănășel (clasa a IX-a, Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova), Ștefan Răzvan Bălăucă (clasa a X-a, Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani) și Hakan Calila (clasa a X-a, Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța).

Ștefan Răzvan Bălăucă și Hakan Calila au fost laureați cu argint și la ediția precedentă a acestei olimpiade.

Medalia de bronz la această competiție i-a revenit lui Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova.

“Ministerul Educației îi felicită pe componenții lotului olimpic pentru succesul lor, apreciind eforturile personale deosebite depuse pentru obținerea acestei performanțe”, se arată în comunicatul de presă.

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică și biologie.

Concurenții au susținut trei probe (două probe teoretice individuale și una practică – experiment, pe echipe formate din trei elevi).

La ediția din acest an a olimpiadei au participat 249 de elevi din 46 de țări.